Antrenamentul de Aur

Golden Brasil Coffee, instruirea trece prin tutorialele video ale Academiei pentru a explica cum se prepară și se obține cel mai bun espresso, cappuccino și alte băuturi pe bază de cafea.
Cursurile sunt conduse de Fabio Menichelli Bar Trainer

Espresso perfect:

Introduce și definește fazele care determină calitatea cafelei, de la cunoașterea plantei până la sistemele de cultivare, procesare și în final prăjire. Cunoașterea produsului, procesării și producției este fundamentală. DURATA 4 ore.

CONȚINUT:

originile cafelei de la plantă la boabe; metode de prelucrare a cafelei; clasificări comerciale principale; Arabica și Robusta. Diferențele: prepararea unui produs espresso; gustul espressoului, aspectul vizual și profilul olfactiv: diferența dintre espressoul supraextras și subextras, motive și specificații.

PRACTICĂ:

preparare espresso: extract cu gust expres-supra-extract sub-extract, în formă corectă și incorectă; întreținerea mașinii și a polizorului. Cursul poate fi susținut și în barul dumneavoastră.

Specialitate de cafea

Analiza si motivatiile metodelor de consum de cafea, piata si schimbarile acesteia, tinta si operatorii sectorului; abilitățile și funcțiile comerciantului de a se propune clientului prin creativitate, inovație și tendințe, perspective asupra selecției mărcii fundamentale de cafea și, prin urmare, a calităților acesteia. DURATA: 4 ore.

CONȚINUT:
teoria se îmbină cu practica în același timp, prelucrarea diferitelor tipuri de ciocolată, prepararea cafelei cu ciocolată, cafelele aromate, cafeaua cu frișcă lichidă sau frișcă, cafelele reci, cafeaua agitată, cafeaua cu gheață și cocktail-urile de cafea. La finalul cursului se va elibera KIT-ul barista.

PRACTICĂ:

preparare espresso: extract cu gust expres-supra-extract sub-extract, în formă corectă și incorectă; întreținerea mașinii și a polizorului. Cursul poate fi susținut și în barul dumneavoastră.

Lapte Art

Noțiuni, pregătire și aplicare pentru tehnicile de producție pentru cappuccino decorat, cu ajutorul tehnicii de design cu topping, până la tehnica finală a „latte art”. DURATA: 4 ore.

CONȚINUT:
laptele și caracteristicile acestuia; cappuccino, carafe, vaporizatoare, rame; baterea laptelui cald și rece; prepararea cappuccino și specialități din lapte; modele cu topping; cappuccino realizate cu tehnica latte art; organizarea zonei de lucru: organizarea si optimizarea serviciilor si ghiseului; întreținerea și managementul mașinilor.
Cursul poate fi susținut și în barul dumneavoastră.

PRACTICĂ:
prepararea de cappucino de bază și latte art.

Degustator de cafea:

Studiu și învățare pentru analiza senzorială, criterii de aplicare și instrumente pentru dezvoltarea abilităților atât vizuale, cât și olfactive pentru degustarea cafelei espresso. Evaluarea cafelei. DURATA: 4-6 ore.

PAS:
o primă parte tehnică, pregătire, analiză și salut, iar a doua parte de practică, degustare.

PRACTICĂ:
degustări de origine unică.

Specialitate de cafea

La sfârșitul cursului, un examen va permite barista să obțină recunoașterea, plăcuță oficială, de Barista Expert, Golden Brasil Local Gold.